logo jos

Pasul 1

Fă-ţi curaj şi cere ajutorul unui consilier în carieră

Pasul 2

El te ajută să-ţi înfrunţi teama de schimbare

Pasul 3

După câteva şedinţe devii mai încrezător

Pasul 4

Eşti deja alt om şi priveşti viitorul cu încredere

De ce consiliere şi consultanţă?

Ioana Popa
Ioana Popa

Mi-am īnceput cariera profesională încă din facultate, prin implicarea în activităţi de voluntariat foarte variate, în medii multiculturale şi internaţionale. Atunci am descoperit bucuria de a dărui din timpul, forţa şi cunoştinţele mele celor din jur, spre a le face viaţa mai frumoasă. Mi-am dat seama pe parcurs că împlinirea mea, ca om dar şi ca profesionist, vine din această dorinţă de a ajuta oamenii. Cred foarte mult în valoarea lor, în pozitivul din fiecare din ei, şi cred că absolut toţi au locul lor în lumea profesională actuală, oricāt de zbuciumată ar fi ea.

După terminarea facultăţii mi-am îndreptat paşii în direcţia resurselor umane, aflasem foarte multe despre acest domeniu, citisem despre el şi am rezonat cu el destul de puternic. De-a lungul experienţei mele profesionale şi personale am avut ocazia să întâlnesc şi să cunosc un număr mare de oameni, din medii şi culturi diferite, cu experienţe foarte interesante, oameni de la care la rândul meu am învăţat foarte multe. După numeroase discuţii purtate cu ei, în diverse contexte mai mult sau mai puţin formale, pe teme de carieră, angajare, relaţii de munca, mulţi dintre ei mi-au menţionat faptul că şi-ar fi dorit să poată apela la un specialist care să le ofere suportul şi îndrumarea pentru a-şi găsi locul pe piaţa muncii. O persoană care să-i ajute să-şi găsească răspunsurile cele mai potrivite pentru problemele din viaţa lor profesională şi personală. Multora dintre noi ne-a lipsit acea îndrumare, acel suport care să ne ajute să ne cunoaştem mai bine şi să ne alegem mai uşor propria cale, în aşa fel încât să ne punem în valoare.

Am luat decizia de a merge în direcţia consilierii în carieră şi a consultanţei din dorinţa de a-i ajuta pe aceşti oameni şi a transmite mai departe informaţiile şi experienţa acumulate până în prezent, astfel încât să-şi cunoască potenţialul şi să şi-l pună în valoare.

Pregătire în domeniu

  • Certificare Global Career Development Facilitator (GCDF), emisă de Center for Credentialing and Education şi administrată de National Board of Certified Counselors - România (NBCC-RO)
  • Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti
  • Certificare Formator
  • Certificare Inspector HR Şi curs Management HR
  • Curs Specialist recrutare şi evaluare

Informaţii profesionale relevante

  • 2012: autor coordonator al lucrării "Codul muncii pentru mămicile din România", Grupul de Editură şi Consultanţă în Afaceri Rentrop & Straton
linkedin facebook xing
 
© 2012-2014 Răzvan Popa