logo jos

Pasul 1

Fă-ţi curaj şi cere ajutorul unui consilier în carieră

Pasul 2

El te ajută să-ţi înfrunţi teama de schimbare

Pasul 3

După câteva şedinţe devii mai încrezător

Pasul 4

Eşti deja alt om şi priveşti viitorul cu încredere

Consiliere în carieră individuală sau de grup

Consilierea GCDF individuală se derulează pe durata a 6 - 7 şedinţe, cu frecvenţă săptămânală, derulate conform standardelor de consiliere GCDF - Global Career Development Facilitator. Pe parcursul procesului, consilierul în carieră va utiliza diverse instrumente: teste, jocuri de rol, discuţii, întrebări deschise, exerciţii deschise prin care clientul îşi poate cunoaşte propriile abilităţi, interese şi valori în raport cu cariera. Scopul utilizării lor este de a culege informaţii relevante despre client, astfel încât acesta, cu suportul consilierului, să găsească răspunsurile şi soluţiile potrivite pentru problema sa de carieră. Şedinţele de consiliere individuală pot cuprinde şi discuţii pe marginea CV-ului, alegerea formatului potrivit clientului în funcţie de experienţă şi cunoştinţe, precum şi redactarea unei scrisori de intenţie cu greutate.

Consilierea de grup prezintă multiple avantaje pentru persoanele care decid să apeleze la această formă de suport. Spre deosebire de consilierea individuală în care discuţiile se poartă doar între consilier şi client, acesta din urmă primind feedback şi suport numai din partea consilierului, în consilierea de grup clientul are posibilitatea să primească suport şi din partea altor persoane. Şedinţele se derulează cu o frecvenţă săptămânală, conform unui orar stabilit împreună cu membrii grupului. Şedinţele de consiliere de grup pot cuprinde şi discuţii pe marginea CV-ului, alegerea formatului potrivit fiecărui client în funcţie de experienţă şi cunoştinţe, precum şi redactarea unei scrisori de intenţie cu greutate.

Consultanţă şi orientare vocaţională

Consultanţă în redactarea CV-ului şi a scrisorii de intenţie. Întâlnirile pot fi individuale sau de grup, discuţiile sunt interactive, deschise, prietenoase. Şedinţele includ:

- analiză a experienţei profesionale trecute şi actuale

- identificarea celui mai potrivit format de CV în raport cu parcursul profesional şi educaţional al clientului

- îndrumarea clientului în redactarea şi actualizarea unui CV eficient, puternic

- discuţie privind întocmirea corectă a scrisorii de intenţie: cum o redactăm, cui o adresăm şi cum ajută ea în găsirea jobului potrivit

Orientare vocaţională şi educaţională pentru elevi şi studenţidin anii terminli. Şedinţele pot fi individuale sau de grup, iar frecvenţa se stabileşte de comun acord cu clientul sau cu toţi membrii grupului, în funcţie de fiecare caz.

linkedin facebook xing
 
© 2012-2014 Răzvan Popa